Mogu li ljudi vidjeti ako snimim sliku svog Facebook profila?

Priznajmo, mi smo društvene životinje. Postoji samo a zanemarivo nekoliko onih koji nisu na Facebooku ili u raznim druge oblike društvenih medija, No, koliko god ove platforme za društvene medije bile zabavne, tema privatnosti i dalje lebdi.




Dakle, između dileme o dijeljenje i zaštita, postavlja se pitanje - mogu li ljudi znati jesam li zaslona njihove slike na Facebook profilu?



Ako ste vi taj snimanje snimaka zaslona, onda je odgovor odjekljivNe.Facebook ne obavještava osobu ako napravite snimku zaslona njihove slike profila. Za razliku od Snapchata, ovdje ste dobili snimku zaslona jedina obavijest koju ste dobili s telefona.



Vidi više: Mogu li vidjeti tko je pogledao moj Facebook profil?

Isto se može reći i za Facebook Messenger isto. Bez obzira radi li se o razgovoru s prijateljem ili potpunim nepoznatim osobama, funkcionalnost snimke zaslona djelovat će manje-više kao u bilo kojoj drugoj aplikaciji - samo telefon koji vas obavještava o snimkama zaslona.

Ali tada, ako ste onaj koji se istinski brine za svoje slike lebde na društvenim mrežama, ne možete puno toga učiniti. Osim, naravno, da nikad ne objavite sliku ili ograničite publiku na svoje prijatelje.

Pogledajte ove cool Facebook značajke koje niste znali



Slike zaslona

Facebook ima robusnu ugrađenu Udio alternativa koju možete koristiti ako vam nije ugodno snimanje zaslona. Sve što trebate učiniti je dodirnuti gumb za dijeljenje i poslati ga svom prijatelju koji je već na Facebooku.

Ako to nije slučaj, dodirnite izbornik s tri točke i odaberite Dijelite vanjske opciju koja koristi puno opcija treće strane poput Whatsappa, Poruka, Instagrama itd.





Što drži budućnost?

S obzirom da postoje gotovo 1,94 milijardi aktivnih korisnika Facebooka mjesečno, krajnje je vrijeme da Facebook uvede strožiju kontrolu nad tim tko može spremiti ili preuzeti slike vašeg profila. I čini se da je to primijetio. U posljednje vrijeme su neki korisnici izvijestio da je vidio zaštita slike profila na aplikaciji Facebook za Android.

Ovaj zaštita slike profila prikazuje crte poput vodenog žiga nakon preuzimanja i ograničava rad snimke zaslona do vremena kada ste na slici profila.

Slično tome, mogućnost dijeljenja ili spremanja neće postojati za zaštićene slike profila. A govoreći o verziji za radnu površinu, više nećete moći spremiti sliku kao slikovnu datoteku. Umjesto toga, bit će preuzet u HTML datoteku, što je slučaj s većinom web lokacija.

Ali kao što je slučaj s većinom eksperimentalnih značajki, proći će dosta vremena prije nego što ostane bez grešaka.

Dno crta je ovo, Facebook ne šalje obavijesti kad snimate snimke zaslona, ​​no etički način bilo bi korištenje značajki dijeljenja. A ako želite malo bolje, uzmite pristanak osobe prije pritiska na gumb za preuzimanje. Ali onda, kako kažu, jednom ti podijelite nešto na Facebooku, jednako je vikati na isti svijet.