Evo kako blokirati nekoga na Instagramu

Instagram se pokazao kao ne samo jedno od najpopularnijih odredišta na mreži za dijeljenje fotografija s prijateljima, obitelji i svijetom, već nudi i cjelovito iskustvo društvenih medija s privatnim razgovorima - izravnim porukama - i još mnogo toga.







Tvrtka u vlasništvu Facebooka otkrio svoju značajku Story, mogućnost izrade videozapisa uživo i više, što platformu čini još interaktivnijom.



Ali postoje slučajevi kada vam određeni ljudi daju strahote - to može biti bilo tko iz vašeg bezobraznog u odnosu na vašeg bivšeg -, ali možete ih blokirati unutar aplikacije.

Također pročitajte: Mogu li ljudi vidjeti ako snimate njihove fotografije na Instagramu?



Kako blokirati nekoga na Instagramu?

Blokirati nekoga na Instagramu vrlo je jednostavno i lako. Sljedeća tri jednostavna koraka možete držati neželjene pošte i kolcere.




  • Zapalite svoju Instagram aplikaciju i idite na profil neugodnog korisnika.
  • Dodirnite izbornik 'tri točke' u gornjem desnom kutu zaslona.
  • Pojavit će se izbornik, odaberite 'Blokiraj' i potvrdite.

Predviđeni profil bit će blokiran i više vam neće smetati.

Pa što se događa kad nekoga blokirate na Instagramu?

  • Neće moći vidjeti vaše fotografije ili videozapise
  • Neće vas moći tražiti na Instagramu
  • Ako ih više ne pratite, njihovi komentari ili lajkovi neće nestati iz vaših postova. Njihove komentare možete izbrisati ručno.
  • I dalje vas mogu spomenuti u komentarima, ali to se neće pojaviti u vašoj aktivnosti.
  • Osoba koju blokirate neće biti obaviještena o njoj.




Kako deblokirati nekoga na Instagramu?

Jeste li pogrešno blokirali prijatelja ili člana obitelji na Instagramu? Šteta, ali postoji jednostavan popravak.




Samo idite na blokirani profil, vidjet ćete „Deblokiraj“ gdje je obično prisutna kartica „Prati“ ili „Prati“.

Dodirnite ga i pojavit će se prozor za potvrdu. Dodirnite 'Siguran sam' i dotični će se profil deblokirati.

Također pročitajte: Novi status WhatsAppa: kako se razlikuje od Instagrama i Snapchat priča,

Slično kao i s blokiranjem, Instagram ne obavijesti osobu kada ih deblokira.

Kao što je već spomenuto, kad nekoga blokirate, automatski se poništavate sa njega. Stoga ćete ih morati ponovo slijediti i oni će o njima biti obaviješteni - zabavite im objašnjavajući.