Kako omogućiti ili onemogućiti Ctrl + Alt + Del prijavu u sustavu Windows Vista

U nekim starijim verzijama sustava Windows postojala je opcija pritisnuti tipku Ctrl + Alt + Del prije nego što ste došli do korisničkog imena i lozinke za prijavu. Ova opcija bi trebala pružiti dodatni sloj sigurnosti i spriječiti zlonamjernim programima pristup sustavu.




Ali ova opcija se u sustavu Windows Vista prema zadanim postavkama ne aktivira. U nekim verzijama sustava Windows 7, poput Ultimate verzije, jednom će se možda dogoditi da on bude zadana kao zadana. U svakom slučaju, ručno omogućavanje ove opcije nije teško ako vam ne smeta proći dodatni korak prilikom prijave na svoje računalo.

Ovaj vodič će vam reći kako omogućiti ili onemogućiti ovu opciju u sustavima Windows Vista i Windows 7.



Kliknite gumb za pokretanje , Sada upišite 'netplwiz'U okviru za pretraživanje. Kliknite na rezultat pretraživanja.



Otvorit će postavke korisničkog računa. Otvori napredan kartica. U polju Sigurna prijava potvrdite okvir koji kaže 'Zatražite od korisnika da pritisnu Ctrl + Alt + Delete”. Kliknite na Primjeni, a zatim U redu. To je to. Ti si gotov.

Ako je značajka omogućena i smatrate da je neugodno svaki put kad se prijavljujete Ctrl + Alt + Del, tada biste je mogli onemogućiti ako poništite isti okvir.

Kada ponovno pokrenete računalo, od vas će se tražiti da uđete s gumbom 'Ctrl + Alt + Del'. Slijedom onoga što Microsoft kaže, vaše bi računalo sada trebalo biti sigurnije.