Što se događa kada nekoga blokirate na Facebooku

Prošli su dani kada ste se svađali s nekim, jednostavno mogli prestati s njima razgovarati i krenuti dalje. Sada, s obzirom na to da su društveni mediji tako veliki u našem životu, borbe su nepotpune ako i mi ne poduzimamo akcije putem interneta.







Korisnici Facebooka će ili onesposobiti osobu ili blokirati ih. Iako je uklanjanje nekoga jednostavno i uklanja ih samo s vašeg popisa, blokiranje nekoga je složeno.

Možda se pitate - što se događa kad osobu blokirate na Facebooku? Pa, sreća je na vašoj strani jer ste sletjeli na ispravnu stranicu. Ovdje ćemo vam reći sve što se događa nakon što nekoga blokira na toj društvenoj mreži.



Započnimo.





Što se događa sa starim postovima, komentarima, sviđa im se itd.

Kad nekoga blokirate, stari se postovi i komentari skrivaju od pogleda - bilo na njihovoj vremenskoj traci ili bilo gdje drugo. Slično tome, njihovi postovi, komentari, lajkovi itd. Nestat će iz vašeg feeda. Sve između vas i blokirane osobe nestat će s vašeg stajališta. Međutim, sve će te stvari i dalje biti vidljive drugima.

Bilješka: Facebook takav sadržaj ne briše, on samo skriva.






Što je s novim postovima, komentarima, lajkovima

Blokiranje nekoga praktički skriva vaš profil. Njima ne možete pristupiti Facebook profilna stranica uopće. Dakle, ni vi ni blokirana osoba nećete moći stvoriti novi post na vremenskoj traci.

Slično tome, obojica niste mogli vidjeti međusobne postove i komentare na zajedničkim stranicama.





Može li blokirana osoba potražiti vaš profil na Facebooku

Ne. Kad nekoga blokirate na Facebooku i ako on potražite svoj profil na Facebooku, nećete se pojaviti u rezultatima pretraživanja na Facebooku. Slično tome, ako tražite blokiranu osobu, one se neće pojaviti u vašim rezultatima pretraživanja.

Ponekad se može pojaviti blokirana osoba, ali klikanje na profil rezultirat će praznom stranicom.








Može li blokirana osoba pristupiti vašem profilu putem Google pretraživanja

Facebook profili dostupni su i putem rezultata Google pretraživanja, osim ako niste promijenili Postavke privatnosti i sakrio svoj profil iz rezultata pretraživanja.

Ako ste osobu blokirali i ona traži vaše ime na Googleu ili nekoj drugoj tražilici, ona će moći vidjeti vašu vezu na profilu (URL), ali ako su prijavljeni, oni neće moći vidjeti vaš profil. Ako se odjave sa svog profila, moći će vidjeti vaš javni profil ili ono što je javno na vašem profilu.

Savjet stručnjaka: Da biste spriječili da se vaš profil pojavi u rezultatima pretraživanja, idite na Postavke> Privatnost> Želite li da se tražilice izvan Facebooka povezu na vaš profil? Poništite odabir.
Također na Guiding Tech



Facebook Messenger Mute vs Ignore: Know the razlika
Čitaj više




Što se događa s zajedničkom fotografijom ili postom zajedničkih prijatelja

Jednom kada nekoga blokirate, nećete moći čitati komentare jedno drugom iako ćete oboje moći komentirati post ili fotografiju zajedničkog prijatelja. To je zato što nakon blokiranja Facebooka sakrivaju vaš profil jedan od drugog.

Ako vaš zajednički prijatelj objavi fotografiju vas ili osobe koju ste blokirali (sa ili bez oznake), obojica ćete moći vidjeti sliku jer sadržaj pripada zajedničkom prijatelju.

Ako ako zajednički prijatelj podijeli post ili fotografiju sa vašeg zida na njegovom / njenom zidu, što se tada događa? U tom slučaju blokirana osoba neće vidjeti sadržaj dijeljenog posta.








Jesu li oznake vidljive

Ne možete označiti blokiranu osobu niti ih može označiti. A ako zajednički prijatelj označi bilo koga od vas, druga osoba neće vidjeti oznaku i njegovo ime.





Što se događa s pričama

Jednom kada ste nekoga blokirali, neće vidjeti vaš ephemeral Facebook ili Messenger stories - čak i ako ih niste blokirali na Messengeru. Isto vrijedi i za vašu stranu.





Što je s zajedničkim skupinama

Stvari su malo drugačije za grupe. Dok vi ili blokirana osoba to ne možete dodajte drugu osobu u novu grupu, i dalje ćete ostati dio zajedničkih grupa. I neobično, blokirana osoba može vidjeti vaše komentare i postove u uobičajenim skupinama, ali ne možete vidjeti ništa što je s njima povezano (postovi, komentari, sviđa im se itd.). Te stvari su skrivene.








Možete li poručiti i nazvati na Facebook Messengeru

Ne. Kad nekoga blokirate na Facebooku, oboje gubite moć međusobnog pregovora (poziva i poruke) na Messengeru u privatnim chatovima. Ipak možete komunicirati i vidjeti poruke u grupnim chatovima. Kada uđete u grupu kojoj je blokirana osoba član, bit ćete obaviješteni o njoj.




Međutim, ako ih blokirate samo na Messengeru, i dalje možete vidjeti njihov Facebook profil i komunicirati s njima na Facebooku. To je zato što blokiranje na Messengeru razlikuje se od blokiranja na Facebooku,





Što se događa sa starim porukama na Facebook Messengeru

Blokiranje nekoga na Facebooku neće automatski izbrisati stare poruke na Messengeru. Međutim, niste mogli dalje komunicirati, osim u uobičajenim grupnim razgovorima kao što je gore spomenuto.








Zašto mogu vidjeti nekoga na Messengeru, ali ne na Facebooku

To znači da osoba ima deaktivirali njihov Facebook profil, Budući da se Messenger može koristiti i bez Facebook profila, oni se i dalje pojavljuju u Messengeru.

Drugi razlog bi mogao biti što su vas blokirali na Facebooku. Na Messengeru možete vidjeti samo nit poruke, a zapravo ne razgovarati s njima.





Jesu li ljudi obaviješteni kada ih blokirate

Ne. Facebook ne šalje obavijest kada nekoga blokirate.

Također na Guiding Tech
#gtanswers
Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu sa člancima o gtanswersu



Blokira li vas prijatelj

Da. Blokiranjem nekoga uklanja se s vašeg popisa prijatelja.





Možete li blokirati na Facebooku bez da ih odmrznete

Želio bih da je moguće, ali nije, osim ako ih ne blokirate samo na Messengeru. Na taj način i dalje ostajete prijatelji na Facebooku.








Što se događa kada nekoga otključate na Facebooku

Kada deblokirate, moći ćete vidjeti drugi javni profil, novi komentari, lajkove, oznake i druge stvari. Čak ćete vidjeti i stare komentare, postove, oznake itd. Koji su bili skriveni kada ste osobu blokirali.

Možete ponovno nastaviti interakciju. No, ako ih blokirate odblokira, deblokiranje ih neće uspostaviti vezu. Morat ćete im poslati zahtjev za prijatelje.





Bilo kakve iznimke za blokiranje

Da, možda ćete vidjeti osobu koju ste blokirali u nekim igrama i aplikacijama za treće programere koji ih kreiraju, a Facebook blok se tamo ne primjenjuje.





Je li blokiranje trajno na Facebooku

Ne. Osobu uvijek možete deblokirati kao što je prikazano u nastavku.





Kako blokirati na Facebooku

Evo i rsquo; a kako krenuti s tim:

Blokiraj na mobilnim aplikacijama

Korak 1: Otvorite Facebook aplikaciju i dodirnite ikonu s tri trake pri vrhu.




Korak 2: Na izborniku odaberite Postavke i privatnost, a zatim Postavke.




3. korak: Pomaknite se prema dolje i dodirnite Blokiranje. Zatim dodirnite Dodaj na popis blokiranih i potražite osobu koju želite blokirati.







Blokiraj na web mjestu

Korak 1: Otvorite web stranicu Facebook i dodirnite malu strelicu prema dolje na vrhu. Odaberite Postavke s izbornika.




Korak 2: Odaberite Blokiranje na lijevoj bočnoj traci. Zatim potražite osobu koju želite blokirati u odjeljku Blokiranje korisnika.




Ili, otvorite Facebook profil osobe koju želite blokirati i dodirnite / kliknite na ikonu s tri točke koja se nalazi u blizini naslovne fotografije. Odaberite Blokiraj na izborniku.





Kako deblokirati na Facebooku

Da biste ga deblokirali, ponovite gore navedene korake i dodirnite Unblock.




Bilješka: Nakon što ćete nekoga deblokirati, morat ćete pričekati nekoliko dana ako ih želite ponovo blokirati.
Također na Guiding Tech



Kako odrediti prioritetne vijesti na Facebooku
Čitaj više




Doviđenja prijatelju!

Blokiranje nekoga na Facebooku razdvaja ih od vas, na virtualni način. Odnosno, vi više ne postojite njima i obrnuto. Ima druge nedostatke isto. Predlažem ili raskrinkavanje osobe ili ograničavanje vašeg profila njima prije nego što poduzmu oštri korak bloka.

Sljedeće: Pitate se kako Facebook bira ljude koje možda poznajete? Pronađite tu duboku, mračnu tajnu.