Tko može vidjeti moje Google fotografije

Google Photos procurio je iz Google+ i bio je dio društvene mreže izvorno, Od Google+ se ukida, Google je odlučio zadržati Google fotografije kao zaseban alat. Prilikom izrade Google fotografija kao jedinstvenog preglednika fotografija, uređivača i platforme za dijeljenje, Picasa je također izgubila život,







Danas Google Photos dolazi unaprijed instaliran na većini Android telefona. A neki od vas mogu ga ručno instalirati na vašem iPhoneu isto. Po zadanom će se prikazati sve fotografije snimljene kamerom vašeg telefona na početnom zaslonu aplikacije. Na Androidu, ako uđete unutar albuma, naći ćete i druge mape uređaja.

U čitavom tom ludilu mnogi bi se mogli pitati - što se događa s fotografijama u Google Photosima? Jesu li privatni? Ili ih svi mogu vidjeti?



Vežite sigurnosne pojaseve dok vas vodimo na put Google fotografija. Ovdje ćete saznati o privatnosti fotografija, značajkama dijeljenja i mnogo više. Uključimo.





Kako funkcionira Google Photos

Prije nego što se usredotočimo na privatnost i dijeljenje, važno je razumjeti to osnove Google fotografija, To je vaš uobičajeni program za pregled fotografija gdje pristupate svim fotografijama na svom uređaju. To je sve dok ne napravite sigurnosnu kopiju svojih fotografija.

Kada prvi put otvorite aplikaciju na telefonu, ona će vas pitati želite li izraditi sigurnosnu kopiju svojih fotografija u biblioteci Google fotografija. Ako se slažete, imat ćete mogućnost pristupa na drugim uređajima povezanim s istim Google računom. Oni će se također pohraniti u oblak čime će se uštedjeti prostor za pohranu na vašem uređaju. Nadalje, moći ćete iskoristiti prednosti snažna značajka pretraživanja, koji inače nije dostupan.




Ako odbijete, moći ćete nastaviti koristiti aplikaciju kao redoviti preglednik fotografija. Sada evo što trebate znati. Izrada sigurnosnih kopija i sinkronizacije dvije su stvari za Google Photos.

To jest, iako možete kontrolirati funkcionalnost sigurnosnih kopija za svaki uređaj pojedinačno, ne postoji kontrola značajke sinkronizacije. Znači, čak i ako je postavka sigurnosne kopije i sinkronizacije na vašem uređaju isključena, sve fotografije koje napravite sigurnosne kopije u biblioteci Google fotografija automatski će se odraziti na sve povezane uređaje. To je zato što se snimke u biblioteci Google fotografija kontinuirano sinkroniziraju.

Sada se preselimo u privatnost.

Također na Guiding Tech



Kako izbrisati fotografije s Google fotografija, ali ne s telefona
Čitaj više




Jesu li Google fotografije privatne

Da. Bez obzira je li značajka sigurnosnog kopiranja uključena ili ne, fotografijama možete pristupiti samo vi. To je, prema zadanom, sve što je prikazano u aplikacijama Google Photos na Androidu ili iOS-u (iPhone / iPad) vidljivo je samo vama.




Google Photos nije društvena mreža. Vaše fotografije nisu vidljive kroz vaš Google profil ili nešto slično. Dakle, svaka fotografija koju dodate u nju ili napravite sigurnosnu kopiju nije privatna ako niste vi podijelite ga ručno,

Nitko drugi nema pristup njima sve dok s njima ne podijelite fotografije (više o tome u nastavku). Međutim, ako je sigurnosna kopija uključena ili ručno sigurnosno kopiranje fotografije na Google fotografijama, odražavat će se na ostalim vašim uređajima na kojima ste prijavljeni s istim Google računom.





Dijeljenje na Google fotografijama

Sada postoji mnogo načina za dijeljenje fotografija putem Google fotografija.

1. Dijelite putem veze.

2. Dijelite s drugim korisnicima Google fotografija.

3. Partner račun.

Podijelite putem veze

Kada dodirnete ili kliknete ikonu dijeljenja na Google fotografijama, sučelje će vam ponuditi mogućnost Stvaranje veze. Nakon kreiranja, tu vezu možete podijeliti i sa svima izvan Google Photos. Sada svatko tko ima pristup toj vezi može vidjeti zajedničku fotografiju.

Bilješka: Ako je značajka sigurnosnog kopiranja isključena i stvorite vezu za fotografiju, fotografija se automatski objavljuje u biblioteci Google fotografija. Dakle, bit će vidljiv na svim povezanim uređajima čak i ako je za njih isključena sigurnosna kopija za Google Photos.





Dijelite s drugim korisnikom Google fotografija

Slično tome, korisnike ikone Google fotografija naći ćete i pod ikonom dijeljenja, koja je na njihovoj slici označena ikonom Google fotografija. Kad fotografiju podijelite s njima, samo im će moći pristupiti. Čak možete stvoriti i zajedničke albume s drugim korisnicima Google fotografija.

Bilješka: Ostali korisnici Google fotografija mogu generirati vezu za zajedničke fotografije ili albume i poslati je drugima. Tada svi koji imaju vezu mogu vidjeti te fotografije.


Partner račun

Napokon, možete dodajte partnerski račun na Google fotografijama. Na taj način će se određene fotografije, ovisno o postavljenim uvjetima, automatski dijeliti s partnerom.





Pogledajte zajedničke fotografije i albume

Sve zajedničke fotografije i albume navedene ćete na kartici Dijeljenje u aplikaciji Fotografije ili na web mjestu. Na radnoj površini posjetite stranicu za dijeljenje za pregled dijeljenih datoteka. U ovom odjeljku možete prestati dijeliti fotografije i albume.




Za to otvorite fotografiju ili album na kartici Dijeljenje i dodirnite ikonu s tri točke. Odaberite Opcije iz njega i isključite Share.







Također na Guiding Tech
#gtexplains
Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu sa člancima o gtexplainsu



Prestanite dijeliti fotografije drugim telefonom

Da biste spriječili da se vaše fotografije prikazuju na drugom telefonu, morate isključiti postavku sigurnosne kopije i sinkronizacije. Za to slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite aplikaciju Google fotografije i dodirnite izbornik s tri trake u lijevom kutu. Odaberite Postavke.

Korak 2: Dodirnite sigurnosna kopija i sinkronizacija i onemogućite sigurnosnu kopiju i sinkronizaciju.











Sakrij fotografije iz Google fotografija

Ponekad to i želimo sakrij određene slike iz Google fotografija, Naravno, prirodno je pretpostaviti da bi njegovo brisanje bila jedina opcija. Ali to nije slučaj za koji možete arhivirati fotografije.

Arhiviranje fotografije skriva ga od glavnog prikaza aplikacije. Tim fotografijama još uvijek možete pristupiti u odjeljku Arhivirano u aplikaciji, gdje ih također možete arhivirati.

Da biste arhivirali fotografiju, otvorite je i dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu. Odaberite mogućnost Arhiva iz nje. Nije potrebno spremiti slike u biblioteku Google fotografija da biste ih arhivirali. Sve se fotografije, bilo spremljene ili ne, mogu arhivirati.







Za pregled i uklanjanje arhivskih fotografija, dodirnite ikonu s tri trake u aplikaciji i na izborniku odaberite Arhiviraj.




Zatim otvorite fotografiju koju želite ukloniti i uklonite ikonu s tri točke. Odaberite Unarchive od nje.








Savjet: Pregledajte fotografije iz Picasse i ostalih Google web stranica

Ako u svojoj biblioteci Google fotografija primijetite čudne ili nepoznate fotografije, to moraju biti vaše stare fotografije iz Picasse i drugih Googleovih web mjesta. Možete ih pregledati i isključiti u Google Archives,

Također na Guiding Tech



Koja je razlika između Google fotografija i aplikacije Gallery na Androidu
Čitaj više




Je li Google Photos siguran?

Da. Kada su u pitanju drugi korisnici sigurno je jer nemaju direktan pristup vašim fotografijama. Ipak, o Googleu ne možemo reći istu stvar. To bi moglo biti proučavajući vaše slike ponuditi bolje iskustvo. Da bismo bili fer prema Google Photosima, to je slučaj sa svim Googleovim uslugama.

Sljedeće: Treba li koristiti Google Photos ili Drive za izradu sigurnosnih kopija fotografija? Odgovor potražite ovdje gdje usporedimo ovo dvoje.